Unghi de cadere

Unghiul de cadere

Cand privim autovehiculul din fata observam ca intre axa rotii si verticala se formeaza un unghi, unghi numit si unghi de cadere.

La unele autovehicule unghiul de cadere se recleaza greu, la unele fiind chiar imposibil si atunci sunt implicate alte costuri si alte piese schimbate. Reglarea acestui unghi este foarte importanta deoarece prin reglarea lui se urmareste ca anvelopa sa fie cat mai mult in contact cu solul in timpul virajelor.

Unghiul de cadere poate fi pozitiv sau negativ. Unghiul de cadere se regleaza si fata de rotile din spate nu numai fata de rotile paralele. Daca diferenta dintre uncghiul de cadere al rotilor din spate, fata de cel de cadere al rotilor din fata autovehiculul se va deplasa spre lateral.

Cand partea superioara a rotii este inclinata spre exterior atunci inseamna ca este un unghi de cadere pozitiv, iar daca partea superioara a anvelopei este inclinata spre interior atunci se spune ca este un unghi de cadere negativ.

Unghiul de cadere pozitiv uzeaza partea exterioara a anvelopei, pe cand cel negativ uzeaza partea interioara a cauciucului.

Pentru o oferta de pret corecta va rugam sa ne contactati telefonic la: 0724292693, 0768838839, 0730544549, 0773768424

Call Now ButtonSUNATI ACUM 0724292693